Barbara Gozens

home actrice trainingen contact

Barbara Gozens Trainingen

Trainingen Vaardigheden Acteurs-trainingsbureaus

Onder de naam  Barbara Gozens Trainingen werk ik als trainingsactrice en coach. 
Daarbij komt de combinatie van mijn acteursopleiding en mijn speldocentenopleiding heel goed van pas.  

Als actrice heb ik altijd graag geïmproviseerd, en juist op deze vorm van acteren wordt in de trainingen een beroep gedaan. 
Ik stel de cursisten in staat nieuw gedrag aan den lijve uit te proberen en te ervaren. Na afloop kijken we terug op het rollenspel en bespreken hetgeen we gedaan hebben en maken het nieuwe gedrag bewust hanteerbaar. 
Ik maak trainingen op maat vanuit de vragen en behoeften van de opdrachtgevers en werk daarbij vaak met kleine groepen van maximaal 5 cursisten. 

Barbara traint
Een andere veelgebruikte werkvorm is het Regiemodel.
Daarbij speel ik samen met een of twee andere acteurs een scène en de cursisten mogen ons corrigeren en regisseren.
Door deze methode krijgen cursisten op een zeer veilige manier inzicht in hun eigen werkwijze en/of in de cultuur van hun bedrijf of instelling. 
Dit model wordt vaak toegepast als kick-off voor een trainingstraject. Het heeft niet alleen een didactische waarde, maar is vaak ook zeer amusant voor de toeschouwers.

Ik geef taallessen aan buitenlandse werknemers die de Nederlandse taal al machtig zijn, maar nog moeite hebben met de cultuur van onze taal in het sociale contact.

Ik werk ook als speldocent. Zo geef ik improvisatietoneel en teksttoneellessen aan studenten van  CREA in Amsterdam en aan de Utrechtse Theaterschool.